MANON DE JONGE

  • QHHT Practitioner Level 1 100% 100%
  • QHHT Practitioner Level 2 100% 100%
  • Internationaal Register Hypnotherapeut 100% 100%
  • Lid van CAT Alternatief Therapeuten 2023 100% 100%

Afspraak

Over Manon

Manon de Jonge is eigenaresse van het QHHT® Centrum en het Yoga & Rebalance centrum YOGINON.

Ze is een zeer ervaren en gecertificeerd Quantum Healing Hypnosis Technique ® practitioner en International Register Hypnotherapeut.

Manon werkt tevens vanaf 2010 als yoga- en meditatiedocente en ondersteund cliënten met fysieke en mentale problemen met haar holistische behandelingen.

In de QHHT® en Release Method® sessies begeleidt Manon mensen naar wat voor velen een grote transformerende ervaring in hun leven is.  

 

“Nothing is beyond the realm of possibility.

There are no limitations except the limits of your own imagination.”

– Dolores Cannon

 

Blog QHHT ’22

De weg naar bewustzijn. Kom los van trauma, stress en pijn. 

Dat we ziek kunnen worden van gedachten en emoties en dat veel klachten een dieperliggende oorzaak hebben dan we in eerste instantie verwachten is algemeen bekend. Denk maar aan wat stress en angst met je kunnen doen op het gebied van je ademhaling, spierspanning, bloedvaten je hormoonhuishouding etc.

Dat er healing mogelijk is wanneer we echt bereid zijn naar ons lichaam en gevoel te luisteren is minder vanzelfsprekend voor velen.

Natuurlijk weet je het wel en ken je uitspraken als; zorg voor jezelf, neem op tijd je rust, eet gezond etc. maar doe je dat ook echt? Én al zou je dat willen, hoe breek je door je ingesleten patronen heen?

Nou gewoon positief denken, schouders eronder en gewoon doen? Nee, zo simpel ligt dat helaas niet.

Wanneer een klacht zijn oorsprong heeft in een heftige gebeurtenis (trauma) bijvoorbeeld in de baby of kindertijd of in een vorig leven wordt het heel lastig om de oorzaak te achterhalen en op te lossen omdat er geen bewustzijn over is. Het is in het onderbewustzijn opgeslagen. 

Wist je dat we voornamelijk door ons onderbewustzijn (ongeveer 90%) worden aangestuurd? Onze handelingen die we dagelijks doen gaan voor het grootste gedeelte op de automatische piloot. Alles wat wij zeggen of doen is onbewust in jouw brein getoetst aan eerdere ervaringen. Dit doorbreken noemen wij Bewust worden. Ben je bewust dan pas kan er verandering gaan plaatsvinden.

In mijn dagelijks leven en in de yogalessen en behandelingen kom ik tegenwoordig steeds vaker tegen dat mensen bewust worden en antwoorden willen. Het hangt ook met deze tijd samen waarin we met elkaar zo ontzettend veel veranderingen meemaken. Je ziet een enorme shift in bewustzijn.

Men is op zoek naar meer rust in het hoofd en naar antwoorden over hoe los te kunnen komen van gedachten. Die constante stroom aan malende gedachten die ze in hun greep houdt. 

Men is opzoek naar de oorzaak van hun fysieke en mentale klachten en wil zelf aan de slag om dit kunnen veranderen, maar weet niet hoe.  

Men is opzoek naar spiritualiteit. Waar kom ik vandaan en wat doe ik hier?

Men is opzoek naar de waarheid.

Het vaak nog (deels) onbewust vasthouden aan oude ideeën, aan dat wat je is geleerd (in dit leven of eerder) bv. in de opvoeding, op school, werk of bij een geloofsinstituut klopt niet altijd met het gevoel wat je nu over het leven hebt, maar is zo sterk verweven met je identiteit, diep in het onderbewuste, dat je daarin kan vastlopen.

Een grote stap naar bewustwording is; dat je voelt dat het leven meer of anders te bieden heeft en dat je vanuit dat gevoel op zoek bent naar antwoorden.

De antwoorden op levensvragen die jij zoekt kan een ander je nooit geven. Althans een vriend(in), een medium, therapeut, psycholoog of coach bijvoorbeeld, kunnen je wel een stukje op weg helpen, maar het komt meestal niet uit jezelf. Het blijven hun inzichten en hun woorden.

Men is geneigd toch de antwoorden, de ‘waarheid’ buiten zichzelf te zoeken. Waarom? Omdat we dit van oudsher al doen. Een priester op een verhoging zal het wel weten, een leraar heeft ervoor gestudeerd, een manager heeft er meer verstand van, een Guru is al verlicht. Nee.

Natuurlijk zullen deze mensen kennis hebben en jou wat kunnen leren, maar alle antwoorden hebben ze niet.

We onderschatten onszelf zo vaak. Er heerst zoveel onzekerheid. Helemaal op het gebied van ‘het leven’. Zeg nou zelf, weet iemand met 100% zekerheid te vertellen hoe het komt dat de aarde is ontstaan en hoe oud de mensheid exact is. Wat er gebeurd als we overlijden? Nee. 

Het hangt er helemaal vanaf aan wie je het vraagt en wat deze persoon voor achtergrond heeft. 

En kent iemand jouw levenspad? Jouw verlangens, jouw dromen, jouw interesses? Wat bij jou past? Nee.

Jouw waarheid is tenslotte niet dezelfde als die van een ander. Jouw waarheid, jouw wijsheid, jouw antwoorden kan je enkel in JEZELF, jouw onderbewustzijn, oftewel in je HOGER ZELF vinden.

Het doen van yoga is voor veel mensen een prachtige ingang naar bewustwording. Door regelmatige beoefening van de yogahoudingen en het controleren van de ademhaling kom je steeds meer in verbinding met die bron, met jezelf.

Wanneer je een stapje verder wil gaan en het contact met je onderbewuste wilt activeren, met wat we in de QHHT® het Hoger Zelf of Subconsiousness (SC) noemen zijn bijvoorbeeld meditatie, Yoga Nidra en Groeps-Regressie effectieve manieren om dit te bewerkstelligen.

Meditatie en Yoga Nidra leert je naar binnen te keren en te luisteren. Het is echter voor veel mensen niet gemakkelijk om stil te worden en te mediteren omdat hun gedachten in de weg zitten. Regelmatige beoefening helpt om hier steeds meer het hoofd aan te bieden, maar toch blijkt het vaak nog steeds lastig om diep te connecten met je innerlijk weten.

Een volgende stap kan Quantum Healing Hypnose zijn. In een QHHT® sessie kun je op een effectieve wijze toegang krijgen tot je Hoger Zelf en antwoorden ontvangen, naar vorige levens (door dimensies) reizen en healing ontvangen.

QHHT® is een prachtige, intense en transformerende ervaring en een bijzonder effectieve manier om op diep niveau het contact met jouw onderbewuste, met jouw ‘weten’ te activeren.

Het is namelijk niet de practitioner of therapeut die de antwoorden en healing doorgeeft, maar dit doe jij zelf! De cliënt zijn of haar EIGEN hoger bewustzijn stuurt de sessie.

JIJ bent je eigen antwoord.

 

Voor iedereen…

Voor allen die op zoek zijn naar antwoorden.

Voor hen die het contact met zichzelf zijn verloren.

Voor iedereen die wil connecten met de innerlijke bron van weten.

Voor elk mens met klachten of ziekten die healing wil ervaren.

Voor een ieder die zich wil openstellen voor het onderbewuste deel van zichzelf, ben ik er om je te helpen op jouw innerlijke reis naar jezelf.

Tot ziens in de praktijk.

Manon

DE WEG NAAR BALANS

Ontdek jouw levensdoel